Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Analyse Lockheed Martin

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van Lockheed Martin, een defensiebedrijf met karakteristieken van een Warren Buffett-aandeel. Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters*, en is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

Bij winkels van Ahold Delhaize worden ongezonde producten verkocht en wie te veel ijsjes (Unilever) eet krijgt overgewicht. Frisdrank (Coca-Cola) is slecht voor de tanden en Booking verdient aan reizen, wat weer slecht is voor het klimaat. En bij Berkshire Hathaway is het bestuur nu niet bepaald divers: alle belangrijke beslissingen worden er gemaakt door witte mannen.

Over of beleggen in defensiebedrijven ethisch is of niet wordt heel uiteenlopend gedacht. Wij laten deze ethische afweging graag aan iedereen zelf over.

Vanuit beleggingsperspectief bezien beoordelen wij Lockheed Martin echter als een uitmuntend bedrijf: een 'compounder' met een sterke competitieve positie, goede vooruitzichten en een management dat op de aandeelhouders is gericht. Onze analyse vindt u terug via bovenstaande link.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Berkshire Hathaway en Booking Holdings.

* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden