Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Analyse cadeau: Ashtead, een fraaie compounder

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van Ashtead Group, het Britse bedrijf dat zich bezighoudt met de verhuur van onder meer graafmachines en pompen. Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters*, en is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

Goed beschouwd is het heel logisch: het rendement dat een belegger op een specifieke belegging verdient is gelijk aan het rendement dat het bedrijf zelf op de geïnvesteerde gelden realiseert, plus of min de verandering in waardering. Dit is voor ons reden uitsluitend te focussen op bedrijven die structureel heel winstgevend zijn.

Ashtead Group - een Britse onderneming maar voornamelijk actief in de Verenigde Staten - is zo'n bedrijf. De grootste verhuurbedrijven, zoals Ashtead en United Rentals, slagen erin marktaandeel te winnen en bovendien wint huur terrein ten opzichte van koop.

Wij typeren Ashtead al met al als een fraaie compounder: een bedrijf met een goede competitieve positie, gunstige vooruitzichten en met een aandeelhoudersvriendelijk management. Aandelen van dergelijke bedrijven tenderen op termijn - gemiddeld beschouwd - alsmaar verder opwaarts.

De analyse van Ashtead Group is beschikbaar via de bovengenoemde link.

Mooi weekend!

Vriendelijke groet,
Hendrik Oude Nijhuis

https://www.beterinbeleggen.nl

* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden