Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

PDD Holdings: laaggewaardeerd Chinees internetbedrijf

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van PDD Holdings, een groot Chinees e-commercebedrijf dat in Nederland en België vooral bekend is van de webshop Temu. Deze analyse stelden we onlangs op voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters*, en is te downloaden via deze link (PDF-bestand).

Zelf bezitten we al aandelen van twee Chinese bedrijven: Alibaba en Tencent (indirect, via onze belegging in Prosus). Maar zouden we een derde Chinese belegging moeten toevoegen dan zou PDD Holdings een interessante kandidaat zijn. Het assortiment artikelen is vergelijkbaar met dat van koopjesketen Action, de prijzen liggen zo mogelijk nog lager.

Buiten China is PDD actief met de webshop Temu, met de klinkende slogan ‘Shop Like a Billionaire’. De apps van PDD Holdings zijn bewust verslavend gemaakt en op het bedrijf is wel meer kritiek te leveren. Maar kennelijk is dit wat de consument wil.

Opvallend is de lage waardering. Op basis van de voor dit jaar verwachte winst valt de koers/winst-verhouding te becijferen op amper 11. Zou PDD een Westers bedrijf zijn dan lag deze waardering vermoedelijk ten minste dubbel zo hoog.

En goed beschouwd ligt de waardering nog een stuk lager. Er is namelijk ook nog sprake van een cashpositie van zo’n US $ 32 miljard. En bovendien zijn de internationale activiteiten (Temu) vooralsnog verliesgevend. Wanneer we Temu buiten beschouwing laten dan zou de koers/winst-verhouding kortom nog lager uitvallen.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Alibaba en Prosus.

* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden